Comments

Social Media Icons

Blog Archive

Powered by Blogger.

Search This Blog

Games

Pictures

Main menu section

Email Newsletter

Subscribe to our newsletter to get the latest updates to your inbox. ;-)


Your email address is safe with us!

Sports

Auto News

Games

Text Widget

Join me on Twitter

Contact Form

Name

Email *

Message *

LADOKE AKINTOLA UNIVERSITY(LAUTECH) 2006 LAUTECH past questions(PUME) ENGLISH TYPE A

LADOKE AKINTOLA UNIVERSITY(LAUTECH) 2006

LAUTECH past questions(PUME)

ENGLISH TYPE A

LADOKE UNIVERSITY OF TECHNOLOGY
2006 POST UME SCREENING TEST
(Question 1-15 of 25)

READ THIS PASSAGE CAREFULLY
Over the years. Time series forecasting has been in existence to make timely decision in the face of uncertainty about the future. The making of forecast is an essential aspect of our life. Basically, all of the forecasting work or the premise that if we can predict that the future will be like we can modify our behaviors or the behavior of the system for better position.
ANSWER THE FOLLOWING QUESTIONS.
1. From the passage. We gather that forecasting is
(a) New science
(b) An old science
(c) An unknown science
(d) A future science
2. Forecasting become necessary because of
(a) The need to make timely decisions
(b) Its importance to our life
(c) Unpredictability of man's nature
(d) Fear of unknown
3. The expression "over the years" in the passage above is an example of
(a) Adjectival phrase
(b) Adjectival clause
(c) Noun phrase
(d) Adverbial phrase
4. According to the passage, if forecasting helps to deal with an uncertainty future, it can best be described as
(a) An intervention science
(b) A preventive science
(c) A corrective science
(d) Diagnostic science
5. The under-listed expression in the passage is grammatically known as (sorry,passage not underlined here so no answer)
(a) Noun clause
(b) Prepositional phrase
(c) Conditional clause
(d) Adjectival clause
Read the following passage and answer the question that follows
A green desire perfumed memories, a leafy longing by my under feet to this forest to a thousand wonders. A green desire for this petaled umbrella of simple stars and compound suns. Suddenly,so the sky is free and high.
6. The scenario the passage above suggest
(a) A busy street
(b) An unfolding tragedy
(c) An agrarian environment
(d) A school set-up
7. The last line of the text hits at
(a) A raging storm
(b) An impending rain
(c) A very tall tree
(d) A thunderous cloud
8. The expression "petaled umbrella" in the passage means
(a) High colored canopy
(b) Dense forest foliage
(c) A kingly umbrella
(d) A nice – looking cap
9. According to the passage, the writer finds himself at the scene he described out of
(a) Curiosity
(b) Compulsion
(c) Feeling
(d) Memory
10. An appropriate title for the passage suggest
(a) Celebration
(b) Memories
(c) Forest tunes
(d) Nature's echoes
Choose the right option that best completes each of the following
11. He didn't know anything about business, so starting his own was
(a) A leap into the cloud
(b) A leap in the dark
(c) A leap into the ocean
(d) all of the above
12. I like the way he criticizes everybody. It really rattles
(a ) my back
(b) My bones
(c) My heart
(d) My cage
13. When her business crashes. She had to pick up……………and start again
(a) The fragment
(b) The losses
(c) The pieces
(d) The stones.
14. She felt really bad when she realized that she had lost her watch. It wasn't expensive but it had sentimental
(a) Value
(b) Price
(c) Cost
(d) Expense
15. I used to go to church under false………….. I never wanted to go but my mother made me.
(a) Agreement
(b) Feeling
(c) Pretenses
(d) Facade

ANSWER KEY
1. B
2. D
3. C
4 . C
5.
6. C
7. C
8. B
9. D
10. D
11. C
12. B
13. C
14. A
15. C

Looped Slider

Social

Featured post

Artikel Terbaru

About me

728x90 AdSpace

Carousel

Manual Slider

Sponsor

BoxSlider

Followers

Popular Tags

Slider

Music

Facebook

Ads

Random Posts

About

Popular

Add Your Gadget Here

Entertainment

Latest News

Blog Archive

Search This Blog

Tags 4

Tags 3

Popular Posts

LADOKE AKINTOLA UNIVERSITY(LAUTECH) 2006 LAUTECH past questions(PUME) ENGLISH TYPE A

LADOKE AKINTOLA UNIVERSITY(LAUTECH) 2006

LAUTECH past questions(PUME)

ENGLISH TYPE A

LADOKE UNIVERSITY OF TECHNOLOGY
2006 POST UME SCREENING TEST
(Question 1-15 of 25)

READ THIS PASSAGE CAREFULLY
Over the years. Time series forecasting has been in existence to make timely decision in the face of uncertainty about the future. The making of forecast is an essential aspect of our life. Basically, all of the forecasting work or the premise that if we can predict that the future will be like we can modify our behaviors or the behavior of the system for better position.
ANSWER THE FOLLOWING QUESTIONS.
1. From the passage. We gather that forecasting is
(a) New science
(b) An old science
(c) An unknown science
(d) A future science
2. Forecasting become necessary because of
(a) The need to make timely decisions
(b) Its importance to our life
(c) Unpredictability of man's nature
(d) Fear of unknown
3. The expression "over the years" in the passage above is an example of
(a) Adjectival phrase
(b) Adjectival clause
(c) Noun phrase
(d) Adverbial phrase
4. According to the passage, if forecasting helps to deal with an uncertainty future, it can best be described as
(a) An intervention science
(b) A preventive science
(c) A corrective science
(d) Diagnostic science
5. The under-listed expression in the passage is grammatically known as (sorry,passage not underlined here so no answer)
(a) Noun clause
(b) Prepositional phrase
(c) Conditional clause
(d) Adjectival clause
Read the following passage and answer the question that follows
A green desire perfumed memories, a leafy longing by my under feet to this forest to a thousand wonders. A green desire for this petaled umbrella of simple stars and compound suns. Suddenly,so the sky is free and high.
6. The scenario the passage above suggest
(a) A busy street
(b) An unfolding tragedy
(c) An agrarian environment
(d) A school set-up
7. The last line of the text hits at
(a) A raging storm
(b) An impending rain
(c) A very tall tree
(d) A thunderous cloud
8. The expression "petaled umbrella" in the passage means
(a) High colored canopy
(b) Dense forest foliage
(c) A kingly umbrella
(d) A nice – looking cap
9. According to the passage, the writer finds himself at the scene he described out of
(a) Curiosity
(b) Compulsion
(c) Feeling
(d) Memory
10. An appropriate title for the passage suggest
(a) Celebration
(b) Memories
(c) Forest tunes
(d) Nature's echoes
Choose the right option that best completes each of the following
11. He didn't know anything about business, so starting his own was
(a) A leap into the cloud
(b) A leap in the dark
(c) A leap into the ocean
(d) all of the above
12. I like the way he criticizes everybody. It really rattles
(a ) my back
(b) My bones
(c) My heart
(d) My cage
13. When her business crashes. She had to pick up……………and start again
(a) The fragment
(b) The losses
(c) The pieces
(d) The stones.
14. She felt really bad when she realized that she had lost her watch. It wasn't expensive but it had sentimental
(a) Value
(b) Price
(c) Cost
(d) Expense
15. I used to go to church under false………….. I never wanted to go but my mother made me.
(a) Agreement
(b) Feeling
(c) Pretenses
(d) Facade

ANSWER KEY
1. B
2. D
3. C
4 . C
5.
6. C
7. C
8. B
9. D
10. D
11. C
12. B
13. C
14. A
15. C

Share on Google Plus

About Olusegun Bolujo

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

LinkWithin