Comments

Social Media Icons

Blog Archive

Powered by Blogger.

Search This Blog

Games

Pictures

Main menu section

Email Newsletter

Subscribe to our newsletter to get the latest updates to your inbox. ;-)


Your email address is safe with us!

Sports

Auto News

Games

Text Widget

Join me on Twitter

Contact Form

Name

Email *

Message *

LADOKE AKINTOLA UNIVERSITY(LAUTECH) 2006 POST-UTME PAST QUESTIONS.

LADOKE AKINTOLA UNIVERSITY(LAUTECH) 2006
POST-UTME PAST QUESTIONS. 

PHYSICS TYPE B

( QUESTIONS: 11 TO 20)
INSTRUCTION: ANSWER ALL QUESTIONS
11. Which of these radiations does not originate with the nucleus?
(a) alpha
(b) x-rays
(c) beta
(d) neutron
12. A tyre is pumped to a pressure of 30Nm -2 at 27 o c, when the tyre rates up to 54 0 C ,find the new pressure assuming no change in volume.
(a) 40.7Nm -2
(b) 60.0Nm -2
(c) 32.7Nm -2
(d) 52.6Nm -2
13. An eclipse of the sun may occur when?
(a) the sun passes between the moon and the earth .
(b) The sun passes between the earth and the sun
(c) the earth passes between the moon and the sun.
(d) The moon and the earth rotate together.
14. The shortest mirror in which a person interest can see its entire image is
(a) 2m
(b) 0.5m
(c) 4m
(d) 1m
15. The nature the image formed by an object placed 12cm from a converging lens of focal length 18cm is
(a) virtual and magnified
(b) virtual and real
(c) a infinity
(d) virtual
16. An erect image, three line the size of the object is obtained from a concave mirror of radius of curvature 36cm. what is the position of the object from the mirror?
(a) 24cm
(b) 12cm
(c) 10cm
(d) 8cm
17. The angle of deviation light of various colours passing through a glass prism decreases in the order.
(a ) red, blue and orange
(b) blue, red, orange
(c) red, orange ,blue
(d) orange ,blue ,red
18. Two positive point charge of 12?C and 8?C respectively are 10cm apart , the work done in bringing them 4cm closer is (k=9 x 10 9 Nm 2 c -2 )
(a) 600j
(b) 300j
(c) 6.8j
(d) 518j
19. What is the effective capacitance of a system of capacitors arranged such that a 4?F capacitor is in series with 3?F.
(a) 1.7?F
(b) 3.0?F
(c) 4?F
(d) 5.0?F
20. How long will it take to heat 3kg of water from 28 0 C to 88 0 C using an electric kettle, which taps 6A from a 210V supply?
(a) 5.6minutes
(b) 9.6minutes
(c) 10.0minutes
(d) 19.3minutes

ANSWER KEY
11. A
12. C
13. C
14. A
15. A
16. A
17. D
18. D
19. A
20. C

Looped Slider

Social

Featured post

Artikel Terbaru

About me

728x90 AdSpace

Carousel

Manual Slider

Sponsor

BoxSlider

Followers

Popular Tags

Slider

Music

Facebook

Ads

Random Posts

About

Popular

Add Your Gadget Here

Entertainment

Latest News

Blog Archive

Search This Blog

Tags 4

Tags 3

Popular Posts

LADOKE AKINTOLA UNIVERSITY(LAUTECH) 2006 POST-UTME PAST QUESTIONS.

LADOKE AKINTOLA UNIVERSITY(LAUTECH) 2006
POST-UTME PAST QUESTIONS. 

PHYSICS TYPE B

( QUESTIONS: 11 TO 20)
INSTRUCTION: ANSWER ALL QUESTIONS
11. Which of these radiations does not originate with the nucleus?
(a) alpha
(b) x-rays
(c) beta
(d) neutron
12. A tyre is pumped to a pressure of 30Nm -2 at 27 o c, when the tyre rates up to 54 0 C ,find the new pressure assuming no change in volume.
(a) 40.7Nm -2
(b) 60.0Nm -2
(c) 32.7Nm -2
(d) 52.6Nm -2
13. An eclipse of the sun may occur when?
(a) the sun passes between the moon and the earth .
(b) The sun passes between the earth and the sun
(c) the earth passes between the moon and the sun.
(d) The moon and the earth rotate together.
14. The shortest mirror in which a person interest can see its entire image is
(a) 2m
(b) 0.5m
(c) 4m
(d) 1m
15. The nature the image formed by an object placed 12cm from a converging lens of focal length 18cm is
(a) virtual and magnified
(b) virtual and real
(c) a infinity
(d) virtual
16. An erect image, three line the size of the object is obtained from a concave mirror of radius of curvature 36cm. what is the position of the object from the mirror?
(a) 24cm
(b) 12cm
(c) 10cm
(d) 8cm
17. The angle of deviation light of various colours passing through a glass prism decreases in the order.
(a ) red, blue and orange
(b) blue, red, orange
(c) red, orange ,blue
(d) orange ,blue ,red
18. Two positive point charge of 12?C and 8?C respectively are 10cm apart , the work done in bringing them 4cm closer is (k=9 x 10 9 Nm 2 c -2 )
(a) 600j
(b) 300j
(c) 6.8j
(d) 518j
19. What is the effective capacitance of a system of capacitors arranged such that a 4?F capacitor is in series with 3?F.
(a) 1.7?F
(b) 3.0?F
(c) 4?F
(d) 5.0?F
20. How long will it take to heat 3kg of water from 28 0 C to 88 0 C using an electric kettle, which taps 6A from a 210V supply?
(a) 5.6minutes
(b) 9.6minutes
(c) 10.0minutes
(d) 19.3minutes

ANSWER KEY
11. A
12. C
13. C
14. A
15. A
16. A
17. D
18. D
19. A
20. C

Share on Google Plus

About Olusegun Bolujo

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

LinkWithin