Social Media Icons

april 2018 ad unit

Rep Your Country

Flag Counter

AddToAny

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddToAny

mobile=yes

Powered by Blogger.

Games

Email Newsletter

Subscribe to our newsletter to get the latest updates to your inbox. ;-)


Your email address is safe with us!

Sports

Basic six examination. 2017/2018 Academic Year


ISLAND BUILDERS BAPTIST SCHOOL
(NURSERY & PRIMARY)
1A, MOBOLAJI BANK-ANTHONY STREET, LAGOS.

SECOND TERM EXAMINATION 2018
CLASS: PRIMARY 6 SUBJECT: MATHEMATICS
NAME:……………………………………………………………………………………
Instructions: Attempt all the questions  
Part A: Objectives 
What is the value of ½ x 2 = _____ (a) ¼ (b) ½ (c) 1 (d) 2 
What percentage of 200 is 25 (a) 2 ½% (b) 12 ½% (c) 22 ½% (d) 25% 
8 girls have enough food for 6days. How long would the same food last 4 girls if they eat at the same rate (a) 3 days (b) 12 days (c) 16days (d) 24days 

Find 81/3% of 600 (a) 250 (b) 150 (c) 50 (d) 650 
Find the percentage decrease from 200 to 150 (a) 50% (b) 40% (c) 255 (d) 150%
A number that has only two different factors is called _____ number 
(a) even (b) factorial (c) prime (d) odd
Multiply 8.875 by 100 (a) 8875 (b) 887.5 (c) 88.75 (d) 8.875 
Divide 576 by 12 (a) 4.8 (b) 0.48 (c) 40 (d) 48 
From 0.15 take 0.0874 (a) 0.724 (b) 0.1374 (c) 0.0774 (d) 0.0626 
Find the simple interest on N280 for 5years at 3% per annum 
(a) N168 (b) N84 (c) N42 (d) N 34 
Find the area of a square whose perimeter is 40cm 
(a) 1600cm2 (b) 240cm2 (c) 160cm2 (d) 100cm2 
How many numbers between 9 and 49 are divisible by 6 (a) 5 (b) 6 (c) 7 (d) 8 
Simplify 1/5 x 62/3 (a) 11/3 (b) 22/5 (c) 62/15 (d) 61/5 
Write in words 10110110 (a) Ten billion, ten million and ten (b) ten million, ten thousand, one hundred and ten (c) ten million, one hundred and ten thousand, one hundred and ten (d) ten billion, eleven thousand, one hundred and ten 

What is the place value of 9 in 198.42 (a) 9000 (b) 900 (c) 90 (d) 9 
Given that 100,000 + 40,000 + N + 200 + 80 + 2 = 146,282. What is the value of N 
(a) 60 (b) 600 (c) 6000 (d) 60,000
Change 75% to decimal (a) 75.0 (b) 7.5 (c) 0.75 (d) 0.075 
What is the L.C.M of 18, 27 and 36 (a) 108 (b) 54 (c) 27 (d) 9 
What is the product of 5.2 and 1.3 (a) 6.76 (b) 6.5 (c) 0.25 (d) 6.68 
Express 2615 in roman figures (a) CDVX (b) CCDCIX (c) MMDCXV (d) MMDCVX 



Part B: Theory
Show all workings 
One quarter of a number is 72. What is the number 
How many times is 0.05 contained in 85 
Find the average of 16, 50, 14, 20 and 40
Decrease 2000 by 20% 
Calculate the difference between 132/3 and 21/3 

ISLAND BUILDERS BAPTIST SCHOOL
(NURSERY & PRIMARY)
1A, MOBOLAJI BANK-ANTHONY STREET, LAGOS.

SECOND TERM EXAMINATION 2018
CLASS: PRIMARY 6 SUBJECT: ENGLISH LANGUAGE
NAME:……………………………………………………………………………………

Part A:
Write a composition that is not less than ten lines on any ONE of the following topics. You may write more than ten lines if you so desire. Marks would be awarded for proper usage of paragraphs and be careful with your spelling, grammar and punctuation.

Write a letter to your parents living abroad, inviting them to your cultural day that will come up on the 30th of March 2018 

Pretend you are the President of Nigeria for one year; what changes will you put in place as the President of Nigeria for one year.

Write a story with the title "The day that I will never forget in my life"

Part B: Write out the part of speech of the underlined word 
Akande ran by so fast that we could hardly see him (a) adjective (b) adverb (c) noun (d) verb 
The 100metres dash is a fast race (a) adjective (b) adverb (c) noun (d) verb 
The humming bird flew out the door singing lustily 
(a) adverb (b) conjunction (c) preposition (d) verb 
Mr. and Mrs. Bolujo went out (a) adverb (b) conjunction (c) preposition (d) verb 
Kerry bought a book on plant care (a) adjective (b) adverb (c) noun (d) verb 

Part C: Fill the gap with the word that is correctly spelt from the given alternatives 
How do you use your ______ times (a) lesure (b) liesure (c) leisure (d) ledger 
_________ mother told them not to leave the house (a) they're (b) there (c) their (d) dear 
The road runs _________ to the river (a) paralell (b) parallel (c) parralel (d) parrallel 
He is not sleeping in ________ because the night is too hot 
(a) pajamas (b) pajarmes (c) pyjamers (d) pyjamas 
Some television shows are too much ______ (a) violant (b) violent (c) viollent (d) viollent 

Part D: Lexis and Structure 
Choose the synonyms of the underlined word 
On the rainy night, it is very dismal outside (a) tragic (b) full of doom (c) scornful (d) gloomy 
Every Saturday, Akinrinade lubricates his bicycle before going for a ride 
(a) wets (b) oils (c) beautifies (d) shines 
Fidelis heard a peculiar noise in the kitchen 
(a) strange (b) sickening (c) deafening (d) common 
The indolent man has lost his job (a) rude (b) impolite (c) lazy (d) difficult 


The students were elated at their teacher's idea to take them to the zoo 
(a) doubtful (b) overjoyed (c) saddened (d) scared 

Part E: Fill the gaps with the right preposition from the given alternatives 
Off, from, on, for, to, of, with, about, in 
Funmi was blamed ________________ the incident 
James, John and Juliet are equal ____________ the task. You can always count on them 
Babafemi quarreled ___________________ his boss 
The farmer suffered _______________________ leprosy 
She has filled the pot __________________________________ water 

Part F: Comprehension 
The Home Coming
Faith and her twin brother Joshua were visiting home for the first time since their birth twelve years ago in far away Chicago. The home coming was an experience neither of the twins would ever forget. Never in their lives had they experience so great a show of love. Almost everyone in the village turned out to welcome them as soon as the news of their arrival spread. 
The exclamation, the hugging and the embracing were nearly too much for the children and even their mother Oladoyin, who at one-point collapsed in a chair and shed tears of Joy.
The children were attracted by the way their kinsmen and women dressed. Their mother and father had not told them much about their culture. Infact faith was so fascinated that on one occasion, she went up to one of the women who was sitting down and stared, touching and feeling her braided hair. This action immediately earned her further hugs and embraces from the women whose hair style had attracted her attention.
And even now, Faith remains a special friend to Iyabode.
Suddenly, someone raised a sorry. There was clapping and singing all round. The merry-making continued until later unto the night. The result was that the following morning, all of them including the twins' father were too tired to wake up early enough to receive the early visitors who had come to ask Olusegun, his wife and the twins whether they had slept well.

Questions
The twins' homecoming was a memorable one because _____________ (a) they had been taught in school to remember such things (b) there was such a strong demonstration of love from their people (c) they were naturally anxious to know the people (d) they were born in a far away land 

The twins' mother collapsed in a chair and shed tears because _____________________ 
(a) she had lost her necklace at the airport (b) she had not wanted to return home (c) she had just been told that her home had died (d) the happiness and attention were too much for her 

The woman whose hair Faith touched ________________________ 
(a) pasted a thousand naira note on her head (b) merely laughed and showed no further interest (c) embraced and hugged faith (d) though that Faith had wanted to mock her 

The twins' mother was called ______________ (a) Oladoyin (b) Hannah (c) Joy (d) Elite 
The family could not wake up early the following morning because _____ 
(a) they were upset with the visitors (b) they were disturbed by mosquitoes 
(c) they were afraid of the crowd (d) they were too tired 
ISLAND BUILDERS BAPTIST SCHOOL
(NURSERY & PRIMARY)
1A, MOBOLAJI BANK-ANTHONY STREET, LAGOS.

SECOND TERM EXAMINATION 2018
CLASS: PRIMARY 6 SUBJECT: VERBAL REASONING
NAME:……………………………………………………………………………………
Answer all the questions  
Section I: There are three sentences in each of the following questions. Read them carefully and choose which one should come first, second and third  
Example
A paper fell into it 
The paper got wet 
There was some water in the bucket (a) 132 (b) 321 (c) 231 (d) 312 The correct answer is D = 312

Now answer questions 1 – 5 
     i.) The child copied the correction 
ii.) The teacher did the correction 
iii.) The child failed the maths (a) 2,1,3 (b) 3,2,1 (c) 1,3,2 (d) 2,3,1

     i.) The boy ran down the hill 
ii.) He broke his right foot  
iii.) He fell down (a) 1,3,2 (b) 2,1,3 (c) 3,2,1 (d) 1,2,3

     i.) The dog ran away with the bone  
ii.) The dog saw a bone  
iii.) The dog took the bone (a) 2,1,3 (b) 3,1,2 (c) 3,2,1 (d) 2,3,1

     i.) Adamu sat for an examination  
ii.) Adamu passed the examination  
iii.) Adamu read his book overnight (a) 3,1,2 (b) 2,1,3 (c) 3,2,1 (d) 1,2,3

     i.) The dresses were dirty  
ii.) The dresses were ironed  
iii.) The dresses were washed (a) 2,3,1 (b) 3,2,1 (c) 1,3,2 (d) 2,1,3

Section II: In each of the following a word is missing from a statement, choose from the words given, the one that best completes the statement.

An example is given below:
The football match was played at the ______ (a) courtroom (b) games hall (c) studio (d) stadium Ans = stadium 

Now answer the following questions 6 to 10 
 Patient in a hospital are kept in the ____ (a) ward (b) theatre (c) dispensary (d) waiting room 
Aeroplane for repairs are kept in the _____ (a) aerodrome (b) airport (c) hanger (d) warehouse 
I went to the ______ to watch a play (a) auditorium (b) boutique (c) studio (d) theatre 
Wild animals are kept in the _______ (a) field (b) forest (c) zoo (d) house 
A place for public Christian worship is called ______ 
(a) church building (b) fellowship centres (c) mission house (d) mount zion 

Section III: Write out the word that cannot be formed from the word written in capital letter 
Sample: TAILOR (a) rail (b) ratio (c) tail (d) toll Ans = Toll

COMMISSIONER (a) come (b) common (c) minster (d) mission
DOCTOR (a) door (b) top (c) dot (d) root
HEADMASTER (a) head (b) master (c) mat (d) matter
HOSPITAL (a) host (b) lost (c) postal (d) spit
TEACHER (a) chair (b) cheat (c) eat (d) tea 

Section IV: Write out the word that will fit perfectly into the gap 
Sample: Se_c_ond, _C_ountry (a) e (b) f (c) d (d) c Ans = option d letter c 

___olice, ___roblem (a) b (b) f (c) m (d) p 
___oom, ___room (a) b (b) d (c) g (d) t 
M ___n, ___ble (a) a (b) e (c) l (d) o 
W___ter, ___pple (a) u (b) o (c) I (d) a 
Gre___t, ___article (a) a (b) e (c) o (d) p 

Section V: Write out the general word that describes what the other words are: 
Sample: (a) daughter (b) family (c) father (d) mother Ans = family 

(a) cattle (b) mammal (c) sheep (d) goat
(a) centimeter (b) kilometer (c) length (d) metre
(a) bench (b) chair (c) cupboard (d) furniture 
(a) big (b) fat (c) short (d) size 
(a) beans (b) food (c) maize (d) rice 

Section VI: Pair the following words together from the alternatives given in the box 
Bank barber hospital lawyer police school 
Arrest = _____________
Clipper = _____________
Teller = _____________
Ward = _____________
Wig = _______________



ISLAND BUILDERS BAPTIST SCHOOL
(NURSERY & PRIMARY)
1A, MOBOLAJI BANK-ANTHONY STREET, LAGOS.

SECOND TERM EXAMINATION 2018
CLASS: PRIMARY 6 SUBJECT: SOCIAL STUDIES
NAME:……………………………………………………………………………………
Read the following questions and pick out the best answer from the given alternatives
_____ is the legal union between a man and a woman to become husband and wife 
(a) marriage (b) family (c) religion (d) saving
The primary reason why people get married is because of ____ 
(a) money (b) fame (c) hatred (d) love 
______ is a type of marriage where a man marries a woman 
(a) polygamy (b) polytechnic (c) monogamy (d) industrial 
_____ is the smallest social unit (a) marriage (b) school (c) family (d) institution 
In most African communities a man is allowed to marry more than one wife. This type of marriage is known as ______ (a) monogamy (b) polygamy (c) occultic (d) freedom 

A follower of Islam religion is called a _____ (a) Brahmen (b) Ibrahim (c) Ahmed (d) Moslem
The sacred book of the Christian is called the _____ (a) Koran (b) Bible (c) Scroll (d) Voodoo
_____ is the mode of worship (a) transportation (b) communication (c) religion (d) voodoo
Political parties have the sole aim of _____ (a) contesting and winning elections 
(b) organizing campaign and seminars (c) educating electorate (d) providing bullet boxes 
The three major religions in Nigeria are Christianity, Islam and _____ 
(a) Hindu (b) Aramic (c) Yoga (d) Traditional religion 
The first Pharaoh of Unified Ancient Egypt was ____ 
(a) Ahmed (b) Taofeek (c) Menes (d) Patrah
______ is a break in marriage (a) divorce (b) injury (c) relationship (d) courtship 
Democracy day is celebrated in Nigeria on the ______ of every year 
(a) 1st of May (b) 27th of May (c) 29th of May (d) 16th of May 
A _______ is an unmarried man (a) spinster (b) bachelor (c) lad (d) lass
Mineral resources are valuable because they __________ (a) are expensive (b) are pretty 
(c) can be converted into other goods that people find useful (d) are hidden in the soil
Which of the following is not a mineral resources in Nigeria 
(a) oil (b) coal (c) diamonds (d) limestone 
Nigeria's major source of income is ______ (a) cars (b) telephone (c) oil (d) gold 
Which of the following is not an agricultural resource _______ 
(a) cash crop (b) limestone (c) food crops (d) livestock 
Which of the following is not a food grown in Nigeria 
(a) beans (b) plantains (c) yam (d) strawberries 
Animal skins can be used to make _____ (a) shoes (b) computers (c) basket (d) tables 

Part B: Theory 
Answer the following questions 
Why did the Egyptians mummify their dead 
__________________________________________________________________________    
__________________________________________________________________________

b.) What was papius made from ___________________________________________________
What are cash crops? __________________________________________________________
___________________________________________________________________________

b.) List two cash crops that are grown in Nigeria 
(a) ________________________________ (b) ________________________________

What are mineral resources? ____________________________________________________
___________________________________________________________________________

b.) Mention two mineral resources in Nigeria 
(a) ________________________________ (b) ________________________________

Define international trade? _____________________________________________________
___________________________________________________________________________

b.) Mention two imported goods in Nigeria 
(a) ________________________________ (b) ________________________________

Write out in full 
HIV: ________________________________________________________________
AIDS: ________________________________________________________________


ISLAND BUILDERS BAPTIST SCHOOL
(NURSERY & PRIMARY)
1A, MOBOLAJI BANK-ANTHONY STREET, LAGOS.

SECOND TERM EXAMINATION 2018
CLASS: PRIMARY 6 SUBJECT: AGRICULTURAL SCIENCE
NAME:……………………………………………………………………………………
Part A: Objective
Answer the following questions
The early men were (a) wanderers (b) explorers (c) scientists (d) musicians 
________ is the rearing of crops and cultivation of plants for man's use 
(a) fallowing (b) evacuation (c) agriculture (d) museum 
The early men moved from one place to another in search of _____ 
(a) ammunition (b) weapon (c) food (d) job 
________ is used to cut down trees (a) shovel (b) digger (c) axe (d) hoe 
__________ is used for seed bed preparation (a) axe (b) digger (c) cutlass (d) hoe 
______ involves covering of bare soil with dry grass 
(a) mulching (b) harvesting (c) layer (d) staking 
________ is needed to water your plants (a) digger (b) rake (c) watering can (d) scissors 
_________________ production involves a series of activities that must be followed 
__ is used to apply manure to young seedling (a) handtrowel (b) rake (c) watering can (d) rule 
_____________ factors include rainfall, temperature, or wind of a particular area that affect plants and crops production (a) biotic (b) abiotic (c) climatic (d) geologic 

_______ factor simply refers to types of soil in a particular area 
climatic (b) vegetational (c) geologic (d) water 

___________ refers to plant life of a place (a) vegetation (b) animal (c) climate (d) weather 
___________ is the weather condition of a place for a long period of time 
(a) climate (b) season (c) winter (d) summer 
___________ is the oldest vocation (a) farming (b) teaching (c) banking (d) catering 
________ is used in industries to produce soap or margarine (a) oil (b) rice (c) kola (d) cow 
________ can be used to produce beer (a) yam (b) coconut (c) kolanut (d) maize 
__________________ is the raw material for making thread or materials for clothes 
Agriculture serves as some of income to individuals and government 
(a) true (b) false (c) maybe (d) undecided 
________ is processed into garri (a) maize (b) yam (c) cassava (d) hide and skin 
Lime and kola are agricultural products that can be used as _____ 
(a) flowers (b) herbs (c) furniture (d) protection 



Part B: Theory 
Mention five essential activities of agriculture  
(a) ________________________________ (b) ________________________________
(c) ________________________________ (d) ________________________________
(e) ________________________________

Mention five importance of agriculture   
(a) ________________________________ (b) ________________________________
(c) ________________________________ (d) ________________________________
(e) ________________________________

Write out the industrial usage of the following agricultural produce 
Produce Industrial uses 
Palm oil 
Cotton
Cocoa
Sugar-cane 
Rubber

Mention five people in agriculture 
(a) ________________________________ (b) ________________________________
(c) ________________________________ (d) ________________________________
(e) ________________________________

What is climate? ____________________________________________________________
__________________________________________________________________________ 

b.) Mention four climatic factors 
(a) ________________________________ (b) ________________________________
(c) ________________________________ (d) ________________________________

ISLAND BUILDERS BAPTIST SCHOOL
(NURSERY & PRIMARY)
1A, MOBOLAJI BANK-ANTHONY STREET, LAGOS.

SECOND TERM EXAMINATION 2018
CLASS: PRIMARY 6 SUBJECT: BASIC SCIENCE
NAME:……………………………………………………………………………………
Objectives: Attempt all the questions  
_______ pushes things in all direction (a) air pressure (b) noise (c) pollution (d) pollination 
Minerals are _______ deposit found in the soil (a) man-made (b) artificial (c) fake (d) natural 
Gold is a ____________ mineral (a) liquid (b) solid (c) gaseous (d) floating 
Clay is useful in making ____________ (a) fan (b) wool (c) wood (d) pot 
_____________ moves on water (a) speed boat (b) wind mill (c) rainbow (d) aeroplane 
Supplying water artificially to dry farmland is called _____ 
(a) desertification (b) irrigation (c) afforestation (d) dam 
Young people between twelve and twenty one years are called ______ 
(a) teenagers (b) adult (c) peer (d) adolescence 
_______ is the force that opposes free movement (a) gravity (b) friction (c) pull (d) magnet 
___________ is a power that produces movement in an object either by pulling or pushing 
(a) force (b) weather (c) pollination (d) evaporation 
One of the major causes of global warming is ______ 
(a) afforestation (b) use of renewable energy (c) deforestation (d) recycle 
Drugs are substances that affect the actions of the _____ (a) body (b) coin (c) oil (d) sea
Drugs can be natural or _____ (a) pointless (b) solid (c) synthetic (d) man-made 
Some _______ items are drugs (a) poultry (b) food (c) metal (d) cold 
Lime and honey are examples of _______ drugs 
(a) fermented (b) processed (c) naturally occurring (d) synthetic 
A person that prepares and dispenses drug is called a ______ 
(a) pharmacist (b) optician (c) nurse (d) dentist 
A ____________ person cannot go to school, work or office 
(a) healthy (b) handsome (c) sick (d) happy 
______ is the washing away of soil nutrients (a) gravity (b) potential (c) friction (d) erosion 
The process whereby rocks are broken down into smaller particles to form soil is known as__ (a) pollination (b) eruption (c) volcano (d) weathering 

The ability of living things to move from one place to another is known as _____ 
(a) irritability (b) nutrition (c) movement (d) escape 
________ abuse simply means taking drugs without doctor's consent 
(a) child (b) drug (c) sexual (d) emotional 


Part B: Theory 
What is drug abuse? __________________________________________________________
___________________________________________________________________________
b.) Write out four drugs that are commonly abused 
(a) ________________________________ (b) ________________________________
(c) ________________________________ (d) ________________________________

Write out AIDS in full 
A = _________________________________________
I = __________________________________________
D = _________________________________________
S = _________________________________________

What is friction? _____________________________________________________________
___________________________________________________________________________
b.) Write out two benefits of friction to man  
(a) ________________________________ (b) ________________________________

Write out four functions of the blood in the body 
(a) ___________________________________________________________________    
(b) ___________________________________________________________________
(c) ____________________________________________________________________    
(d) ____________________________________________________________________

Mention four parts each of male and female reproduction system in human being 
Male Reproduction System Female Reproduction System  








ISLAND BUILDERS BAPTIST SCHOOL
(NURSERY & PRIMARY)
1A, MOBOLAJI BANK-ANTHONY STREET, LAGOS.

SECOND TERM EXAMINATION 2018
CLASS: PRIMARY 6 SUBJECT: VOCATIONAL APTITUDE
NAME:……………………………………………………………………………………
Part A: Objectives 
Answer the following questions 
__________ is the job that someone does for a living 
(a) interest (b) acceptability (c) vocation (d) principal 
__________ simply means the conduct or qualities by which a professional carries out his or her duties (a) professionalism (b) discipline (c) virtue (d) insurance
 
The professional body that is responsible for the regulation and conduct of accounting profession in Nigeria is known as ______ (a) CIMN (b) ICAN (c) COREN (d) CIBN

The professional body that regulates bankers is _____ (a) CBN (b) NUJ (c) CIBN (d) CIMN
_______ can be described as processed data that has meaningful facts and useful to the receiver (a) collection (b) frequency (c) information (d) idea 

Which of these is an indoor sport (a) basketball (b) football (c) athletics (d) swimming 
______ trains an athlete or sportsman (a) tailor (b) bishop (c) coach (d) teacher 
Sport is classified into ______ groups (a) two (b) three (c) four (d) five 
The following are indoor sports except________ 
(a) weight-lifting (b) basketball (c) hockey (d) soccer 
_____ is the joining of two or more metal parts together 
(a) puberty (b) carpentary (c) welding (d) atom 
A person that welds is called a _____ (a) carpenter (b) seamstress (c) welder (d) foreman 
______ must be present for two metal parts to be welded (a) magnet (b) heat (c) cold (d) ice 
Which of these tools is used to make hole _____ (a) file (b) hammer (c) saw (d) drill 
An aeroplane has at least _____ wings (a) one (b) two (c) three (d) four 
_____ is a person that flies aircraft (a) driver (b) conductor (c) sailor (d) pilot 
A person that designs aircraft is called _____ engineer 
(a) civil (b) auto-mobile (c) software (d) aerospace 
Nursing is a part of ______ work 
(a) entertainment (b) healthcare (c) journalism (d) hospitality 
The person that treats teeth problem is called a ______ 
(a) dentist (b) nurse (c) pediatrician (d) optician 
_______ is used to take body temperature (a) forceps (b) needle (c) thermometer (d) scale 
A dentist works in a _______ (a) workshop (b) bookshop (c) supermarket (d) hospital 

Part B: Theory 
Mention four functions of a dentist  
(a) ________________________________ (b) ________________________________
(c) ________________________________ (d) ________________________________

Mention four tools or equipments that are used by Nurse  
(a) ________________________________ (b) ________________________________
(c) ________________________________ (d) ________________________________

Write out four farm machinery or implements  
(a) ________________________________ (b) ________________________________
(c) ________________________________ (d) ________________________________

Mention four welding tools 
(a) ________________________________ (b) ________________________________
(c) ________________________________ (d) ________________________________

Write out the following in full 
(a) ICAN __________________________________________________________________
(b) COREN ________________________________________________________________
(c) CBN ___________________________________________________________________
(d) NUT ___________________________________________________________________

ISLAND BUILDERS BAPTIST SCHOOL
(NURSERY & PRIMARY)
1A, MOBOLAJI BANK-ANTHONY STREET, LAGOS.

SECOND TERM EXAMINATION 2018
CLASS: PRIMARY 6 SUBJECT: HOME ECONOMICS
NAME:……………………………………………………………………………………
Part A: Objectives 
Fill the gap with the right option from the given alternatives  
___________ is a change from childhood to adolescent 
(a) adult (b) young (c) development (d) maturity 
________ is the amount of money available to meet our daily needs 
(a) investment (b) dividend (c) income (d) money 
________ is a daily pay (a) income (b) wages (c) salaries (d) allowance
_____ is always paid at the end of the month to a skilled and qualified person 
(a) interest (b) salary (c) income (d) insurance 
The reward on land is _____ (a) rent (b) salary (c) wages (d) simple interest 
Gifts and allowances are not ______ (a) red money (b) taxable (c) spendable (d) income 
We can preserve our food by ______ (a) eating (b) cooking (c) dancing (d) sleeping 
_______ is a method of cooking food with enough water 
(a) frying (b) cooking (c) drying (d) smoking 
_______ is the method of cooking by putting hot oil on pan 
(a) boiling (b) frying (c) smoking (d) drying 
Fish and vegetables are examples of ______ food 
(a) imported (b) perishable (c) non-perishable (d) frozen 
______ is the legal agreement between man and woman to become husband and wife 
(a) introduction (b) marriage (c) engagement (d) courtship 
______ is the smallest social unit (a) culture (b) marriage (c) family (d) union 
________ is a meal that contains all the classes of food in the right proportion 
(a) balanced diet (b) ratio (c) proportion (d) menu 
______ are energy-giving foods (a) proteins (b) carbohydrates (c) vitamins (d) minerals 
______ are foods that build the body (a) proteins (b) carbohydrates (c) vitamins (d) minerals 
Okporoko is a local dish that is common among the _____ 
(a) Hausa (b) Igbo (c) Yoruba (d) Fulani 
Kunnu and Zobo are examples of _____ drinks (a) alcoholic (b) imported (c) foreign (d) local
_____ is the medical attention that is given to an injured person before the arrival of a medical doctor (a) First Aid Treatment (b) Second Chance (c) Last Supper (d) Black Panther
 
A ________ is a person whose age is between thirteen and nineteen 
adult (b) youth (c) guy (d) teenager 

The voice gets deeper is one of the sign of _________ in boys. 
(a) laziness (b) rascality (c) puberty (d) suffocation 

Part B: Theory 
Mention two signs of puberty in girls  
(a) ________________________________ (b) ________________________________

Mention four items that can be found in a first aid box 
(a) ________________________________ (b) ________________________________
(c) ________________________________ (d) ________________________________

Mention four sources of income  
(a) ________________________________ (b) ________________________________
(c) ________________________________ (d) ________________________________

Mention four classes of food 
(a) ________________________________ (b) ________________________________
(c) ________________________________ (d) ________________________________

Mention two causes of home accident 
(a) ________________________________ (b) ________________________________


ISLAND BUILDERS BAPTIST SCHOOL
(NURSERY & PRIMARY)
1A, MOBOLAJI BANK-ANTHONY STREET, LAGOS.

SECOND TERM EXAMINATION 2018
CLASS: PRIMARY 6 SUBJECT: BIBLE KNOWLEDGE
NAME:……………………………………………………………………………………
Part A: Objectives 
Fill the gaps with the right option from the given alternatives 
__________ is the choice that we make after thinking about it 
(a) goal (b) setting (c) decision (d) weapon 
Failure to plan is planning to ______ (a) goal (b) pass (c) fail (d) decide 
Making right decision makes us to ______ our goals (a) achieve (b) forget (c) lose (d) destroy 
What to eat or what to put on are situations demanding good ______ 
(a) decision (b) idea (c) focus (d) goal 
There are _______ types of goal setting (a) four (b) two (c) three (d) nine 
Long terms goals are the ones that will want to achieve within the period of _____ 
(a) four to six months (b) four to nine months (c) two to three years (d) five to ten years 
While traveling to Damascus, Saul _____ (a) started to cry (b) saw a bright light and fell 
(c) was given a message (d) became a lawyer and tent maker 
Before his conversion, Saul was involved in _____ 
(a) persecution of the Christians (b) piracy (c) peace negotiation (d) world peace talk 
What trade was Saul trained in _____ (a) pharmacy (b) tent making (c) weilder (d) teaching 
Saul was brought up by a Greek teacher named _____ 
(a) Joel (b) Ananiah (c) Helen (d) Gamaliel
To convert means to _____ (a) deform (b) change (c) repair (d) return 
The apostles were first called Christians in _____ 
(a) Samaria (b) Egypt (c) Antioch (d) Jerusalem 
Saul was blind for ______ days (a) four (b) nine (c) three (d) seven 
Where in the bible did Saul first appear _____ 
(a) at stoning of Stephen (b) at the transfiguration (c) at mount camel (d) at Jerusalem 
_____ is the desire to do evil (a) temptation (b) progress (c) event (d) sin 
To forgive means to ______ (a) cry (b) weeps (c) forget (d) pardon 
Herod killed _____ (a) Jesus Christ (b) John the Baptist (c) Moses (d) Aaron 
Jesus Christ fed _______ thousand men with five loaves of bread and two fishes 
(a) two (b) five (c) seven (d) nine 
_______ killed Abel, his brother (a) John (b) Cain (c) Matthew (d) Jonah 
A __________ is someone that is running away from punishment 
(a) fugitive (b) sinner (c) dentist (d) lawyer 

Part B: Theory 
Mention two type of goals 
(a) ________________________________ (b) ________________________________

Write out four steps you must take when making decision 
(a) ________________________________ (b) ________________________________
(c) ________________________________ (d) ________________________________
Write out the first four books of the new testament 
(a) ________________________________ (b) ________________________________
(c) ________________________________ (d) ________________________________
Write out any four names of Jesus disciples 
(a) ________________________________ (b) ________________________________
(c) ________________________________ (d) ________________________________
What is forgiveness? 
__________________________________________________________________________    
__________________________________________________________________________




ISLAND BUILDERS BAPTIST SCHOOL
(NURSERY & PRIMARY)
1A, MOBOLAJI BANK-ANTHONY STREET, LAGOS.

SECOND TERM EXAMINATION 2018
CLASS: PRIMARY 6 SUBJECT: CIVIC EDUCATION
NAME:……………………………………………………………………………………
Part A: Objectives 
Instruction: Read the following questions and pick the best option from given alternatives  
National ________ are awards given to honour exceptional members of the society 
(a) shame (b) blame (c) disgrace (d) honour 
_______ enables us to fit into our society 
(a) physics (b) biology (c) civic education (d) mathematics 
_________ are standard rules and regulations that determine how an individual behaves 
(a) law (b) weight (c) labour (d) opportunity 
The Nigeria National flag was designed by ______ 
(a) Pa Bolujo Taiwo (b) Pa Tosin Akinwunmi (c) Pa Taiwo Akinwunmi (d) Pa James Ajasco 

The national honours are in ______ major categories (a) two (b) three (c) four (d) five 
In traffic light, red means _____ (a) go (b) stop (c) ready (d) jump
The highest court in Nigeria is the___ court (a) civil (b) customary (c) magistrate (d) supreme 
Virtues are _______ behaviours that build an individual or a country 
(a) good (b) remote (c) large (d) good 
_______ is the total way of life (a) culture (b) movement (c) action (d) death 
________ is a group of professional that protects the interest of their members 
(a) political parties (b) pressure groups (c) movement organization (d) bones 
Payment of tax is our civic _____ (a) education (b) obligation (c) war (d) right
Performing our duties brings out ______ (a) progress (b) war (c) conflict (d) problem 
Which of the following is not a fundamental human right 
(a) right to private life (b) right to vote or be voted for (c) right to kill (d) right to own property 
The following are causes of natural disaster except _____ 
(a) heavy rainfall (b) lack of rainfall (c) planting tree (d) climate change 
_________ is one of the duties of a good citizen 
(a) bribery (b) payment of taxes (c) corruption (d) vices 
________ is a physical structure with a roof, doors and windows 
(a) house (b) village (c) vehicle (d) home 
The body that safeguards every edible items and drugs in circulation is known as ____ 
(a) PHCN (b) INEC (c) NAFDAC (d) NEEDS 
The highest national honour in Nigeria is _____ (a) OON (b) CON (c) GCFR (d) OFR 
When the national flag is flown at half mast, it is a sign of national ____ 
honour (b) consciousness (c) mourning (d) day 

Goods that are brought into the country from another countries are known as ____ 
(a) superior (b) fashionable (c) imported (d) exported 

Part B: Theory 
Mention four National Honours in Nigeria 
(a) ________________________________ (b) ________________________________
(c) ________________________________ (d) ________________________________

Mention four political parties in Nigeria 
(a) ________________________________ (b) ________________________________
(c) ________________________________ (d) ________________________________

Mention four National Symbols in Nigeria 
(a) ________________________________ (b) ________________________________
(c) ________________________________ (d) ________________________________

Write out the National Pledge 
Mention two federal government agencies that are established to fight corruption 
(a) ________________________________________________________________________    
(b) ________________________________________________________________________


ISLAND BUILDERS BAPTIST SCHOOL
(NURSERY & PRIMARY)
1A, MOBOLAJI BANK-ANTHONY STREET, LAGOS.

SECOND TERM EXAMINATION 2018
CLASS: PRIMARY 6 SUBJECT: CREATIVE ART
NAME:……………………………………………………………………………………
_________ means to write a pattern repeatedly for a design 
(a) casting (b) batik (c) wash (d) bust 
_______ is a branch of art (a) sculpture (b) face painting (c) window (d) plumbing 
________ is needed to make batik (a) dye (b) blood (c) starch (d) urine 
________ is believed to be the cultural head of Yorubas (a) Oyo (b) Eko (c) Ibadan (d) Ife 
Ori-Olokun is an example of _______ art (a) Nok (b) Benin (c) Ife (d) Abuja
Photographer develops his films in the ______ room (a) upper (b) dark (c) red (d) bed 
Photography is classified as _______ art (a) performing (b) theatre (c) fine (d) English 
A mixture of two secondary colours will give us ________ colour 
(a) primary (b) secondary (c) university (d) tertiary 
Ife art are mostly ________ (a) evil (b) demonic (c) sculptures (d) baskets 
The oldest museum in Nigeria is __________ state 
(a) Onikan in Lagos (b) Esie in Kware (c) Ife in Osun (d) Effurun in Delta 
 
Part B: Theory 
Define "Art" _______________________________________________________________    
__________________________________________________________________________

Mention four branches of Art  
(a) ________________________________ (b) ________________________________
(c) ________________________________ (d) ________________________________
Mention two functions of Art  
(a) ________________________________ (b) ________________________________
Mention four fine art materials  
(a) ________________________________ (b) ________________________________
(c) ________________________________ (d) ________________________________

What is the difference between a dramatist and a playwright  
__________________________________________________________________________    
__________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________    
__________________________________________________________________________
ISLAND BUILDERS BAPTIST SCHOOL
(NURSERY & PRIMARY)
1A, MOBOLAJI BANK-ANTHONY STREET, LAGOS.

SECOND TERM EXAMINATION 2018
CLASS: PRIMARY 6 SUBJECT: QUANTITATIVE REASONING

NAME:……………………………………………………………………………………
Study the samples and answer the questions that follow
Section A: Samples






1.) (2.) (3.)



(a) 20 (b) 21 (c) 25 (d) 27 (a) 18 (b) 15 (c) 9 (d) 3 (a) 16 (b) 8 (c) 20 (d) 24
                     
Section B: Samples



4.) (5.)                

 (a) 21 (b) 9 (c) 6 (d) 18 (a) 7 (b) 14 (c) 21 (d) 49


(6.) (7.)

              (a) 5 (b) 10 (c) 15 (d) (a) 5 (b) 25 (c) 1 (d) 10


Section C: Samples (14: 21) (63 : 70) (121 : 128) Ans = 128
(5 : 10) (6 : 12) (7 : 14) Ans = 14

8.) (25 : 5) ( : 6 ) (49 : 7) (a) 6 (b) 12 (c) 36 (d) 60

9.) (2 : 4 ) (3 : ) (4 : 16) (a) 6 (b) 9 (c) 12 (d) 15
                
10.) ( : 144) (11 : 121) (10 : 100) (a) 12 (b) 13 (c) 14 (d) 15 



Section D: Samples

11.) (12.)

   (a) 6 (b) 5 (c) 10 (d) 11 (a) 3 (b) 4 (c) 18 (d) 22

13.) (14.)

   (a) 27 (b) 30 (c) 40 (d) 12 (a) 12 (b) 23 (c) 56 (d) 79


15.) (a) 7 (b) 12 (c) 1 (d) 44        


Section E: Samples


16.) (17.)

   (a) 4 (b) 6 (c) 8 (d) 10 (a) 14 (b) 11 (c) 6 (d) 12


18.) (19.)

   (a) 20 (b) 17 (c) 7 (d) 15 (a) 13/36 (b) 1/4 (c) 5/12 (d) 21/4

20.) (a) 3 (b) 4 (c) 8 (d) 11    

Section F: Samples: 


                         (22.)

(a) 4 (b) 6 (c) 8 (d) 10 (a) 14 (b) 11 (c) 6 (d) 12

23.) (24.)

(a) 4 (b) 6 (c) 8 (d) 10 (a) 14 (b) 11 (c) 6 (d) 12

25.)
(a) 4 (b) 5 (c) 6 (d) 7    

Section E: Samples




26.) (2 7.)


      (a) 8 (b) 10 (c) 17 (d) 18 (a) 5 (b) 25 (c) 40 (d) 60


28.) (29.)

      (a) 9 (b) 11 (c) 14 (d) 18 (a) 2 (b) 4 (c) 12 (d) 20

30.)


(a) 3 (b) 6 (c) 12 (d) 12½         








Social

Featured post

Artikel Terbaru

728x90 AdSpace

Carousel

Followers

Popular Tags

Slider

Music

Facebook

About

Add Your Gadget Here

Entertainment

Latest News

Tags 4

Tags 3

Auto News

Blog Archive

Blog Archive

Search This Blog

Popular

Popular Posts

Basic six examination. 2017/2018 Academic Year


ISLAND BUILDERS BAPTIST SCHOOL
(NURSERY & PRIMARY)
1A, MOBOLAJI BANK-ANTHONY STREET, LAGOS.

SECOND TERM EXAMINATION 2018
CLASS: PRIMARY 6 SUBJECT: MATHEMATICS
NAME:……………………………………………………………………………………
Instructions: Attempt all the questions  
Part A: Objectives 
What is the value of ½ x 2 = _____ (a) ¼ (b) ½ (c) 1 (d) 2 
What percentage of 200 is 25 (a) 2 ½% (b) 12 ½% (c) 22 ½% (d) 25% 
8 girls have enough food for 6days. How long would the same food last 4 girls if they eat at the same rate (a) 3 days (b) 12 days (c) 16days (d) 24days 

Find 81/3% of 600 (a) 250 (b) 150 (c) 50 (d) 650 
Find the percentage decrease from 200 to 150 (a) 50% (b) 40% (c) 255 (d) 150%
A number that has only two different factors is called _____ number 
(a) even (b) factorial (c) prime (d) odd
Multiply 8.875 by 100 (a) 8875 (b) 887.5 (c) 88.75 (d) 8.875 
Divide 576 by 12 (a) 4.8 (b) 0.48 (c) 40 (d) 48 
From 0.15 take 0.0874 (a) 0.724 (b) 0.1374 (c) 0.0774 (d) 0.0626 
Find the simple interest on N280 for 5years at 3% per annum 
(a) N168 (b) N84 (c) N42 (d) N 34 
Find the area of a square whose perimeter is 40cm 
(a) 1600cm2 (b) 240cm2 (c) 160cm2 (d) 100cm2 
How many numbers between 9 and 49 are divisible by 6 (a) 5 (b) 6 (c) 7 (d) 8 
Simplify 1/5 x 62/3 (a) 11/3 (b) 22/5 (c) 62/15 (d) 61/5 
Write in words 10110110 (a) Ten billion, ten million and ten (b) ten million, ten thousand, one hundred and ten (c) ten million, one hundred and ten thousand, one hundred and ten (d) ten billion, eleven thousand, one hundred and ten 

What is the place value of 9 in 198.42 (a) 9000 (b) 900 (c) 90 (d) 9 
Given that 100,000 + 40,000 + N + 200 + 80 + 2 = 146,282. What is the value of N 
(a) 60 (b) 600 (c) 6000 (d) 60,000
Change 75% to decimal (a) 75.0 (b) 7.5 (c) 0.75 (d) 0.075 
What is the L.C.M of 18, 27 and 36 (a) 108 (b) 54 (c) 27 (d) 9 
What is the product of 5.2 and 1.3 (a) 6.76 (b) 6.5 (c) 0.25 (d) 6.68 
Express 2615 in roman figures (a) CDVX (b) CCDCIX (c) MMDCXV (d) MMDCVX 



Part B: Theory
Show all workings 
One quarter of a number is 72. What is the number 
How many times is 0.05 contained in 85 
Find the average of 16, 50, 14, 20 and 40
Decrease 2000 by 20% 
Calculate the difference between 132/3 and 21/3 

ISLAND BUILDERS BAPTIST SCHOOL
(NURSERY & PRIMARY)
1A, MOBOLAJI BANK-ANTHONY STREET, LAGOS.

SECOND TERM EXAMINATION 2018
CLASS: PRIMARY 6 SUBJECT: ENGLISH LANGUAGE
NAME:……………………………………………………………………………………

Part A:
Write a composition that is not less than ten lines on any ONE of the following topics. You may write more than ten lines if you so desire. Marks would be awarded for proper usage of paragraphs and be careful with your spelling, grammar and punctuation.

Write a letter to your parents living abroad, inviting them to your cultural day that will come up on the 30th of March 2018 

Pretend you are the President of Nigeria for one year; what changes will you put in place as the President of Nigeria for one year.

Write a story with the title "The day that I will never forget in my life"

Part B: Write out the part of speech of the underlined word 
Akande ran by so fast that we could hardly see him (a) adjective (b) adverb (c) noun (d) verb 
The 100metres dash is a fast race (a) adjective (b) adverb (c) noun (d) verb 
The humming bird flew out the door singing lustily 
(a) adverb (b) conjunction (c) preposition (d) verb 
Mr. and Mrs. Bolujo went out (a) adverb (b) conjunction (c) preposition (d) verb 
Kerry bought a book on plant care (a) adjective (b) adverb (c) noun (d) verb 

Part C: Fill the gap with the word that is correctly spelt from the given alternatives 
How do you use your ______ times (a) lesure (b) liesure (c) leisure (d) ledger 
_________ mother told them not to leave the house (a) they're (b) there (c) their (d) dear 
The road runs _________ to the river (a) paralell (b) parallel (c) parralel (d) parrallel 
He is not sleeping in ________ because the night is too hot 
(a) pajamas (b) pajarmes (c) pyjamers (d) pyjamas 
Some television shows are too much ______ (a) violant (b) violent (c) viollent (d) viollent 

Part D: Lexis and Structure 
Choose the synonyms of the underlined word 
On the rainy night, it is very dismal outside (a) tragic (b) full of doom (c) scornful (d) gloomy 
Every Saturday, Akinrinade lubricates his bicycle before going for a ride 
(a) wets (b) oils (c) beautifies (d) shines 
Fidelis heard a peculiar noise in the kitchen 
(a) strange (b) sickening (c) deafening (d) common 
The indolent man has lost his job (a) rude (b) impolite (c) lazy (d) difficult 


The students were elated at their teacher's idea to take them to the zoo 
(a) doubtful (b) overjoyed (c) saddened (d) scared 

Part E: Fill the gaps with the right preposition from the given alternatives 
Off, from, on, for, to, of, with, about, in 
Funmi was blamed ________________ the incident 
James, John and Juliet are equal ____________ the task. You can always count on them 
Babafemi quarreled ___________________ his boss 
The farmer suffered _______________________ leprosy 
She has filled the pot __________________________________ water 

Part F: Comprehension 
The Home Coming
Faith and her twin brother Joshua were visiting home for the first time since their birth twelve years ago in far away Chicago. The home coming was an experience neither of the twins would ever forget. Never in their lives had they experience so great a show of love. Almost everyone in the village turned out to welcome them as soon as the news of their arrival spread. 
The exclamation, the hugging and the embracing were nearly too much for the children and even their mother Oladoyin, who at one-point collapsed in a chair and shed tears of Joy.
The children were attracted by the way their kinsmen and women dressed. Their mother and father had not told them much about their culture. Infact faith was so fascinated that on one occasion, she went up to one of the women who was sitting down and stared, touching and feeling her braided hair. This action immediately earned her further hugs and embraces from the women whose hair style had attracted her attention.
And even now, Faith remains a special friend to Iyabode.
Suddenly, someone raised a sorry. There was clapping and singing all round. The merry-making continued until later unto the night. The result was that the following morning, all of them including the twins' father were too tired to wake up early enough to receive the early visitors who had come to ask Olusegun, his wife and the twins whether they had slept well.

Questions
The twins' homecoming was a memorable one because _____________ (a) they had been taught in school to remember such things (b) there was such a strong demonstration of love from their people (c) they were naturally anxious to know the people (d) they were born in a far away land 

The twins' mother collapsed in a chair and shed tears because _____________________ 
(a) she had lost her necklace at the airport (b) she had not wanted to return home (c) she had just been told that her home had died (d) the happiness and attention were too much for her 

The woman whose hair Faith touched ________________________ 
(a) pasted a thousand naira note on her head (b) merely laughed and showed no further interest (c) embraced and hugged faith (d) though that Faith had wanted to mock her 

The twins' mother was called ______________ (a) Oladoyin (b) Hannah (c) Joy (d) Elite 
The family could not wake up early the following morning because _____ 
(a) they were upset with the visitors (b) they were disturbed by mosquitoes 
(c) they were afraid of the crowd (d) they were too tired 
ISLAND BUILDERS BAPTIST SCHOOL
(NURSERY & PRIMARY)
1A, MOBOLAJI BANK-ANTHONY STREET, LAGOS.

SECOND TERM EXAMINATION 2018
CLASS: PRIMARY 6 SUBJECT: VERBAL REASONING
NAME:……………………………………………………………………………………
Answer all the questions  
Section I: There are three sentences in each of the following questions. Read them carefully and choose which one should come first, second and third  
Example
A paper fell into it 
The paper got wet 
There was some water in the bucket (a) 132 (b) 321 (c) 231 (d) 312 The correct answer is D = 312

Now answer questions 1 – 5 
     i.) The child copied the correction 
ii.) The teacher did the correction 
iii.) The child failed the maths (a) 2,1,3 (b) 3,2,1 (c) 1,3,2 (d) 2,3,1

     i.) The boy ran down the hill 
ii.) He broke his right foot  
iii.) He fell down (a) 1,3,2 (b) 2,1,3 (c) 3,2,1 (d) 1,2,3

     i.) The dog ran away with the bone  
ii.) The dog saw a bone  
iii.) The dog took the bone (a) 2,1,3 (b) 3,1,2 (c) 3,2,1 (d) 2,3,1

     i.) Adamu sat for an examination  
ii.) Adamu passed the examination  
iii.) Adamu read his book overnight (a) 3,1,2 (b) 2,1,3 (c) 3,2,1 (d) 1,2,3

     i.) The dresses were dirty  
ii.) The dresses were ironed  
iii.) The dresses were washed (a) 2,3,1 (b) 3,2,1 (c) 1,3,2 (d) 2,1,3

Section II: In each of the following a word is missing from a statement, choose from the words given, the one that best completes the statement.

An example is given below:
The football match was played at the ______ (a) courtroom (b) games hall (c) studio (d) stadium Ans = stadium 

Now answer the following questions 6 to 10 
 Patient in a hospital are kept in the ____ (a) ward (b) theatre (c) dispensary (d) waiting room 
Aeroplane for repairs are kept in the _____ (a) aerodrome (b) airport (c) hanger (d) warehouse 
I went to the ______ to watch a play (a) auditorium (b) boutique (c) studio (d) theatre 
Wild animals are kept in the _______ (a) field (b) forest (c) zoo (d) house 
A place for public Christian worship is called ______ 
(a) church building (b) fellowship centres (c) mission house (d) mount zion 

Section III: Write out the word that cannot be formed from the word written in capital letter 
Sample: TAILOR (a) rail (b) ratio (c) tail (d) toll Ans = Toll

COMMISSIONER (a) come (b) common (c) minster (d) mission
DOCTOR (a) door (b) top (c) dot (d) root
HEADMASTER (a) head (b) master (c) mat (d) matter
HOSPITAL (a) host (b) lost (c) postal (d) spit
TEACHER (a) chair (b) cheat (c) eat (d) tea 

Section IV: Write out the word that will fit perfectly into the gap 
Sample: Se_c_ond, _C_ountry (a) e (b) f (c) d (d) c Ans = option d letter c 

___olice, ___roblem (a) b (b) f (c) m (d) p 
___oom, ___room (a) b (b) d (c) g (d) t 
M ___n, ___ble (a) a (b) e (c) l (d) o 
W___ter, ___pple (a) u (b) o (c) I (d) a 
Gre___t, ___article (a) a (b) e (c) o (d) p 

Section V: Write out the general word that describes what the other words are: 
Sample: (a) daughter (b) family (c) father (d) mother Ans = family 

(a) cattle (b) mammal (c) sheep (d) goat
(a) centimeter (b) kilometer (c) length (d) metre
(a) bench (b) chair (c) cupboard (d) furniture 
(a) big (b) fat (c) short (d) size 
(a) beans (b) food (c) maize (d) rice 

Section VI: Pair the following words together from the alternatives given in the box 
Bank barber hospital lawyer police school 
Arrest = _____________
Clipper = _____________
Teller = _____________
Ward = _____________
Wig = _______________



ISLAND BUILDERS BAPTIST SCHOOL
(NURSERY & PRIMARY)
1A, MOBOLAJI BANK-ANTHONY STREET, LAGOS.

SECOND TERM EXAMINATION 2018
CLASS: PRIMARY 6 SUBJECT: SOCIAL STUDIES
NAME:……………………………………………………………………………………
Read the following questions and pick out the best answer from the given alternatives
_____ is the legal union between a man and a woman to become husband and wife 
(a) marriage (b) family (c) religion (d) saving
The primary reason why people get married is because of ____ 
(a) money (b) fame (c) hatred (d) love 
______ is a type of marriage where a man marries a woman 
(a) polygamy (b) polytechnic (c) monogamy (d) industrial 
_____ is the smallest social unit (a) marriage (b) school (c) family (d) institution 
In most African communities a man is allowed to marry more than one wife. This type of marriage is known as ______ (a) monogamy (b) polygamy (c) occultic (d) freedom 

A follower of Islam religion is called a _____ (a) Brahmen (b) Ibrahim (c) Ahmed (d) Moslem
The sacred book of the Christian is called the _____ (a) Koran (b) Bible (c) Scroll (d) Voodoo
_____ is the mode of worship (a) transportation (b) communication (c) religion (d) voodoo
Political parties have the sole aim of _____ (a) contesting and winning elections 
(b) organizing campaign and seminars (c) educating electorate (d) providing bullet boxes 
The three major religions in Nigeria are Christianity, Islam and _____ 
(a) Hindu (b) Aramic (c) Yoga (d) Traditional religion 
The first Pharaoh of Unified Ancient Egypt was ____ 
(a) Ahmed (b) Taofeek (c) Menes (d) Patrah
______ is a break in marriage (a) divorce (b) injury (c) relationship (d) courtship 
Democracy day is celebrated in Nigeria on the ______ of every year 
(a) 1st of May (b) 27th of May (c) 29th of May (d) 16th of May 
A _______ is an unmarried man (a) spinster (b) bachelor (c) lad (d) lass
Mineral resources are valuable because they __________ (a) are expensive (b) are pretty 
(c) can be converted into other goods that people find useful (d) are hidden in the soil
Which of the following is not a mineral resources in Nigeria 
(a) oil (b) coal (c) diamonds (d) limestone 
Nigeria's major source of income is ______ (a) cars (b) telephone (c) oil (d) gold 
Which of the following is not an agricultural resource _______ 
(a) cash crop (b) limestone (c) food crops (d) livestock 
Which of the following is not a food grown in Nigeria 
(a) beans (b) plantains (c) yam (d) strawberries 
Animal skins can be used to make _____ (a) shoes (b) computers (c) basket (d) tables 

Part B: Theory 
Answer the following questions 
Why did the Egyptians mummify their dead 
__________________________________________________________________________    
__________________________________________________________________________

b.) What was papius made from ___________________________________________________
What are cash crops? __________________________________________________________
___________________________________________________________________________

b.) List two cash crops that are grown in Nigeria 
(a) ________________________________ (b) ________________________________

What are mineral resources? ____________________________________________________
___________________________________________________________________________

b.) Mention two mineral resources in Nigeria 
(a) ________________________________ (b) ________________________________

Define international trade? _____________________________________________________
___________________________________________________________________________

b.) Mention two imported goods in Nigeria 
(a) ________________________________ (b) ________________________________

Write out in full 
HIV: ________________________________________________________________
AIDS: ________________________________________________________________


ISLAND BUILDERS BAPTIST SCHOOL
(NURSERY & PRIMARY)
1A, MOBOLAJI BANK-ANTHONY STREET, LAGOS.

SECOND TERM EXAMINATION 2018
CLASS: PRIMARY 6 SUBJECT: AGRICULTURAL SCIENCE
NAME:……………………………………………………………………………………
Part A: Objective
Answer the following questions
The early men were (a) wanderers (b) explorers (c) scientists (d) musicians 
________ is the rearing of crops and cultivation of plants for man's use 
(a) fallowing (b) evacuation (c) agriculture (d) museum 
The early men moved from one place to another in search of _____ 
(a) ammunition (b) weapon (c) food (d) job 
________ is used to cut down trees (a) shovel (b) digger (c) axe (d) hoe 
__________ is used for seed bed preparation (a) axe (b) digger (c) cutlass (d) hoe 
______ involves covering of bare soil with dry grass 
(a) mulching (b) harvesting (c) layer (d) staking 
________ is needed to water your plants (a) digger (b) rake (c) watering can (d) scissors 
_________________ production involves a series of activities that must be followed 
__ is used to apply manure to young seedling (a) handtrowel (b) rake (c) watering can (d) rule 
_____________ factors include rainfall, temperature, or wind of a particular area that affect plants and crops production (a) biotic (b) abiotic (c) climatic (d) geologic 

_______ factor simply refers to types of soil in a particular area 
climatic (b) vegetational (c) geologic (d) water 

___________ refers to plant life of a place (a) vegetation (b) animal (c) climate (d) weather 
___________ is the weather condition of a place for a long period of time 
(a) climate (b) season (c) winter (d) summer 
___________ is the oldest vocation (a) farming (b) teaching (c) banking (d) catering 
________ is used in industries to produce soap or margarine (a) oil (b) rice (c) kola (d) cow 
________ can be used to produce beer (a) yam (b) coconut (c) kolanut (d) maize 
__________________ is the raw material for making thread or materials for clothes 
Agriculture serves as some of income to individuals and government 
(a) true (b) false (c) maybe (d) undecided 
________ is processed into garri (a) maize (b) yam (c) cassava (d) hide and skin 
Lime and kola are agricultural products that can be used as _____ 
(a) flowers (b) herbs (c) furniture (d) protection 



Part B: Theory 
Mention five essential activities of agriculture  
(a) ________________________________ (b) ________________________________
(c) ________________________________ (d) ________________________________
(e) ________________________________

Mention five importance of agriculture   
(a) ________________________________ (b) ________________________________
(c) ________________________________ (d) ________________________________
(e) ________________________________

Write out the industrial usage of the following agricultural produce 
Produce Industrial uses 
Palm oil 
Cotton
Cocoa
Sugar-cane 
Rubber

Mention five people in agriculture 
(a) ________________________________ (b) ________________________________
(c) ________________________________ (d) ________________________________
(e) ________________________________

What is climate? ____________________________________________________________
__________________________________________________________________________ 

b.) Mention four climatic factors 
(a) ________________________________ (b) ________________________________
(c) ________________________________ (d) ________________________________

ISLAND BUILDERS BAPTIST SCHOOL
(NURSERY & PRIMARY)
1A, MOBOLAJI BANK-ANTHONY STREET, LAGOS.

SECOND TERM EXAMINATION 2018
CLASS: PRIMARY 6 SUBJECT: BASIC SCIENCE
NAME:……………………………………………………………………………………
Objectives: Attempt all the questions  
_______ pushes things in all direction (a) air pressure (b) noise (c) pollution (d) pollination 
Minerals are _______ deposit found in the soil (a) man-made (b) artificial (c) fake (d) natural 
Gold is a ____________ mineral (a) liquid (b) solid (c) gaseous (d) floating 
Clay is useful in making ____________ (a) fan (b) wool (c) wood (d) pot 
_____________ moves on water (a) speed boat (b) wind mill (c) rainbow (d) aeroplane 
Supplying water artificially to dry farmland is called _____ 
(a) desertification (b) irrigation (c) afforestation (d) dam 
Young people between twelve and twenty one years are called ______ 
(a) teenagers (b) adult (c) peer (d) adolescence 
_______ is the force that opposes free movement (a) gravity (b) friction (c) pull (d) magnet 
___________ is a power that produces movement in an object either by pulling or pushing 
(a) force (b) weather (c) pollination (d) evaporation 
One of the major causes of global warming is ______ 
(a) afforestation (b) use of renewable energy (c) deforestation (d) recycle 
Drugs are substances that affect the actions of the _____ (a) body (b) coin (c) oil (d) sea
Drugs can be natural or _____ (a) pointless (b) solid (c) synthetic (d) man-made 
Some _______ items are drugs (a) poultry (b) food (c) metal (d) cold 
Lime and honey are examples of _______ drugs 
(a) fermented (b) processed (c) naturally occurring (d) synthetic 
A person that prepares and dispenses drug is called a ______ 
(a) pharmacist (b) optician (c) nurse (d) dentist 
A ____________ person cannot go to school, work or office 
(a) healthy (b) handsome (c) sick (d) happy 
______ is the washing away of soil nutrients (a) gravity (b) potential (c) friction (d) erosion 
The process whereby rocks are broken down into smaller particles to form soil is known as__ (a) pollination (b) eruption (c) volcano (d) weathering 

The ability of living things to move from one place to another is known as _____ 
(a) irritability (b) nutrition (c) movement (d) escape 
________ abuse simply means taking drugs without doctor's consent 
(a) child (b) drug (c) sexual (d) emotional 


Part B: Theory 
What is drug abuse? __________________________________________________________
___________________________________________________________________________
b.) Write out four drugs that are commonly abused 
(a) ________________________________ (b) ________________________________
(c) ________________________________ (d) ________________________________

Write out AIDS in full 
A = _________________________________________
I = __________________________________________
D = _________________________________________
S = _________________________________________

What is friction? _____________________________________________________________
___________________________________________________________________________
b.) Write out two benefits of friction to man  
(a) ________________________________ (b) ________________________________

Write out four functions of the blood in the body 
(a) ___________________________________________________________________    
(b) ___________________________________________________________________
(c) ____________________________________________________________________    
(d) ____________________________________________________________________

Mention four parts each of male and female reproduction system in human being 
Male Reproduction System Female Reproduction System  








ISLAND BUILDERS BAPTIST SCHOOL
(NURSERY & PRIMARY)
1A, MOBOLAJI BANK-ANTHONY STREET, LAGOS.

SECOND TERM EXAMINATION 2018
CLASS: PRIMARY 6 SUBJECT: VOCATIONAL APTITUDE
NAME:……………………………………………………………………………………
Part A: Objectives 
Answer the following questions 
__________ is the job that someone does for a living 
(a) interest (b) acceptability (c) vocation (d) principal 
__________ simply means the conduct or qualities by which a professional carries out his or her duties (a) professionalism (b) discipline (c) virtue (d) insurance
 
The professional body that is responsible for the regulation and conduct of accounting profession in Nigeria is known as ______ (a) CIMN (b) ICAN (c) COREN (d) CIBN

The professional body that regulates bankers is _____ (a) CBN (b) NUJ (c) CIBN (d) CIMN
_______ can be described as processed data that has meaningful facts and useful to the receiver (a) collection (b) frequency (c) information (d) idea 

Which of these is an indoor sport (a) basketball (b) football (c) athletics (d) swimming 
______ trains an athlete or sportsman (a) tailor (b) bishop (c) coach (d) teacher 
Sport is classified into ______ groups (a) two (b) three (c) four (d) five 
The following are indoor sports except________ 
(a) weight-lifting (b) basketball (c) hockey (d) soccer 
_____ is the joining of two or more metal parts together 
(a) puberty (b) carpentary (c) welding (d) atom 
A person that welds is called a _____ (a) carpenter (b) seamstress (c) welder (d) foreman 
______ must be present for two metal parts to be welded (a) magnet (b) heat (c) cold (d) ice 
Which of these tools is used to make hole _____ (a) file (b) hammer (c) saw (d) drill 
An aeroplane has at least _____ wings (a) one (b) two (c) three (d) four 
_____ is a person that flies aircraft (a) driver (b) conductor (c) sailor (d) pilot 
A person that designs aircraft is called _____ engineer 
(a) civil (b) auto-mobile (c) software (d) aerospace 
Nursing is a part of ______ work 
(a) entertainment (b) healthcare (c) journalism (d) hospitality 
The person that treats teeth problem is called a ______ 
(a) dentist (b) nurse (c) pediatrician (d) optician 
_______ is used to take body temperature (a) forceps (b) needle (c) thermometer (d) scale 
A dentist works in a _______ (a) workshop (b) bookshop (c) supermarket (d) hospital 

Part B: Theory 
Mention four functions of a dentist  
(a) ________________________________ (b) ________________________________
(c) ________________________________ (d) ________________________________

Mention four tools or equipments that are used by Nurse  
(a) ________________________________ (b) ________________________________
(c) ________________________________ (d) ________________________________

Write out four farm machinery or implements  
(a) ________________________________ (b) ________________________________
(c) ________________________________ (d) ________________________________

Mention four welding tools 
(a) ________________________________ (b) ________________________________
(c) ________________________________ (d) ________________________________

Write out the following in full 
(a) ICAN __________________________________________________________________
(b) COREN ________________________________________________________________
(c) CBN ___________________________________________________________________
(d) NUT ___________________________________________________________________

ISLAND BUILDERS BAPTIST SCHOOL
(NURSERY & PRIMARY)
1A, MOBOLAJI BANK-ANTHONY STREET, LAGOS.

SECOND TERM EXAMINATION 2018
CLASS: PRIMARY 6 SUBJECT: HOME ECONOMICS
NAME:……………………………………………………………………………………
Part A: Objectives 
Fill the gap with the right option from the given alternatives  
___________ is a change from childhood to adolescent 
(a) adult (b) young (c) development (d) maturity 
________ is the amount of money available to meet our daily needs 
(a) investment (b) dividend (c) income (d) money 
________ is a daily pay (a) income (b) wages (c) salaries (d) allowance
_____ is always paid at the end of the month to a skilled and qualified person 
(a) interest (b) salary (c) income (d) insurance 
The reward on land is _____ (a) rent (b) salary (c) wages (d) simple interest 
Gifts and allowances are not ______ (a) red money (b) taxable (c) spendable (d) income 
We can preserve our food by ______ (a) eating (b) cooking (c) dancing (d) sleeping 
_______ is a method of cooking food with enough water 
(a) frying (b) cooking (c) drying (d) smoking 
_______ is the method of cooking by putting hot oil on pan 
(a) boiling (b) frying (c) smoking (d) drying 
Fish and vegetables are examples of ______ food 
(a) imported (b) perishable (c) non-perishable (d) frozen 
______ is the legal agreement between man and woman to become husband and wife 
(a) introduction (b) marriage (c) engagement (d) courtship 
______ is the smallest social unit (a) culture (b) marriage (c) family (d) union 
________ is a meal that contains all the classes of food in the right proportion 
(a) balanced diet (b) ratio (c) proportion (d) menu 
______ are energy-giving foods (a) proteins (b) carbohydrates (c) vitamins (d) minerals 
______ are foods that build the body (a) proteins (b) carbohydrates (c) vitamins (d) minerals 
Okporoko is a local dish that is common among the _____ 
(a) Hausa (b) Igbo (c) Yoruba (d) Fulani 
Kunnu and Zobo are examples of _____ drinks (a) alcoholic (b) imported (c) foreign (d) local
_____ is the medical attention that is given to an injured person before the arrival of a medical doctor (a) First Aid Treatment (b) Second Chance (c) Last Supper (d) Black Panther
 
A ________ is a person whose age is between thirteen and nineteen 
adult (b) youth (c) guy (d) teenager 

The voice gets deeper is one of the sign of _________ in boys. 
(a) laziness (b) rascality (c) puberty (d) suffocation 

Part B: Theory 
Mention two signs of puberty in girls  
(a) ________________________________ (b) ________________________________

Mention four items that can be found in a first aid box 
(a) ________________________________ (b) ________________________________
(c) ________________________________ (d) ________________________________

Mention four sources of income  
(a) ________________________________ (b) ________________________________
(c) ________________________________ (d) ________________________________

Mention four classes of food 
(a) ________________________________ (b) ________________________________
(c) ________________________________ (d) ________________________________

Mention two causes of home accident 
(a) ________________________________ (b) ________________________________


ISLAND BUILDERS BAPTIST SCHOOL
(NURSERY & PRIMARY)
1A, MOBOLAJI BANK-ANTHONY STREET, LAGOS.

SECOND TERM EXAMINATION 2018
CLASS: PRIMARY 6 SUBJECT: BIBLE KNOWLEDGE
NAME:……………………………………………………………………………………
Part A: Objectives 
Fill the gaps with the right option from the given alternatives 
__________ is the choice that we make after thinking about it 
(a) goal (b) setting (c) decision (d) weapon 
Failure to plan is planning to ______ (a) goal (b) pass (c) fail (d) decide 
Making right decision makes us to ______ our goals (a) achieve (b) forget (c) lose (d) destroy 
What to eat or what to put on are situations demanding good ______ 
(a) decision (b) idea (c) focus (d) goal 
There are _______ types of goal setting (a) four (b) two (c) three (d) nine 
Long terms goals are the ones that will want to achieve within the period of _____ 
(a) four to six months (b) four to nine months (c) two to three years (d) five to ten years 
While traveling to Damascus, Saul _____ (a) started to cry (b) saw a bright light and fell 
(c) was given a message (d) became a lawyer and tent maker 
Before his conversion, Saul was involved in _____ 
(a) persecution of the Christians (b) piracy (c) peace negotiation (d) world peace talk 
What trade was Saul trained in _____ (a) pharmacy (b) tent making (c) weilder (d) teaching 
Saul was brought up by a Greek teacher named _____ 
(a) Joel (b) Ananiah (c) Helen (d) Gamaliel
To convert means to _____ (a) deform (b) change (c) repair (d) return 
The apostles were first called Christians in _____ 
(a) Samaria (b) Egypt (c) Antioch (d) Jerusalem 
Saul was blind for ______ days (a) four (b) nine (c) three (d) seven 
Where in the bible did Saul first appear _____ 
(a) at stoning of Stephen (b) at the transfiguration (c) at mount camel (d) at Jerusalem 
_____ is the desire to do evil (a) temptation (b) progress (c) event (d) sin 
To forgive means to ______ (a) cry (b) weeps (c) forget (d) pardon 
Herod killed _____ (a) Jesus Christ (b) John the Baptist (c) Moses (d) Aaron 
Jesus Christ fed _______ thousand men with five loaves of bread and two fishes 
(a) two (b) five (c) seven (d) nine 
_______ killed Abel, his brother (a) John (b) Cain (c) Matthew (d) Jonah 
A __________ is someone that is running away from punishment 
(a) fugitive (b) sinner (c) dentist (d) lawyer 

Part B: Theory 
Mention two type of goals 
(a) ________________________________ (b) ________________________________

Write out four steps you must take when making decision 
(a) ________________________________ (b) ________________________________
(c) ________________________________ (d) ________________________________
Write out the first four books of the new testament 
(a) ________________________________ (b) ________________________________
(c) ________________________________ (d) ________________________________
Write out any four names of Jesus disciples 
(a) ________________________________ (b) ________________________________
(c) ________________________________ (d) ________________________________
What is forgiveness? 
__________________________________________________________________________    
__________________________________________________________________________




ISLAND BUILDERS BAPTIST SCHOOL
(NURSERY & PRIMARY)
1A, MOBOLAJI BANK-ANTHONY STREET, LAGOS.

SECOND TERM EXAMINATION 2018
CLASS: PRIMARY 6 SUBJECT: CIVIC EDUCATION
NAME:……………………………………………………………………………………
Part A: Objectives 
Instruction: Read the following questions and pick the best option from given alternatives  
National ________ are awards given to honour exceptional members of the society 
(a) shame (b) blame (c) disgrace (d) honour 
_______ enables us to fit into our society 
(a) physics (b) biology (c) civic education (d) mathematics 
_________ are standard rules and regulations that determine how an individual behaves 
(a) law (b) weight (c) labour (d) opportunity 
The Nigeria National flag was designed by ______ 
(a) Pa Bolujo Taiwo (b) Pa Tosin Akinwunmi (c) Pa Taiwo Akinwunmi (d) Pa James Ajasco 

The national honours are in ______ major categories (a) two (b) three (c) four (d) five 
In traffic light, red means _____ (a) go (b) stop (c) ready (d) jump
The highest court in Nigeria is the___ court (a) civil (b) customary (c) magistrate (d) supreme 
Virtues are _______ behaviours that build an individual or a country 
(a) good (b) remote (c) large (d) good 
_______ is the total way of life (a) culture (b) movement (c) action (d) death 
________ is a group of professional that protects the interest of their members 
(a) political parties (b) pressure groups (c) movement organization (d) bones 
Payment of tax is our civic _____ (a) education (b) obligation (c) war (d) right
Performing our duties brings out ______ (a) progress (b) war (c) conflict (d) problem 
Which of the following is not a fundamental human right 
(a) right to private life (b) right to vote or be voted for (c) right to kill (d) right to own property 
The following are causes of natural disaster except _____ 
(a) heavy rainfall (b) lack of rainfall (c) planting tree (d) climate change 
_________ is one of the duties of a good citizen 
(a) bribery (b) payment of taxes (c) corruption (d) vices 
________ is a physical structure with a roof, doors and windows 
(a) house (b) village (c) vehicle (d) home 
The body that safeguards every edible items and drugs in circulation is known as ____ 
(a) PHCN (b) INEC (c) NAFDAC (d) NEEDS 
The highest national honour in Nigeria is _____ (a) OON (b) CON (c) GCFR (d) OFR 
When the national flag is flown at half mast, it is a sign of national ____ 
honour (b) consciousness (c) mourning (d) day 

Goods that are brought into the country from another countries are known as ____ 
(a) superior (b) fashionable (c) imported (d) exported 

Part B: Theory 
Mention four National Honours in Nigeria 
(a) ________________________________ (b) ________________________________
(c) ________________________________ (d) ________________________________

Mention four political parties in Nigeria 
(a) ________________________________ (b) ________________________________
(c) ________________________________ (d) ________________________________

Mention four National Symbols in Nigeria 
(a) ________________________________ (b) ________________________________
(c) ________________________________ (d) ________________________________

Write out the National Pledge 
Mention two federal government agencies that are established to fight corruption 
(a) ________________________________________________________________________    
(b) ________________________________________________________________________


ISLAND BUILDERS BAPTIST SCHOOL
(NURSERY & PRIMARY)
1A, MOBOLAJI BANK-ANTHONY STREET, LAGOS.

SECOND TERM EXAMINATION 2018
CLASS: PRIMARY 6 SUBJECT: CREATIVE ART
NAME:……………………………………………………………………………………
_________ means to write a pattern repeatedly for a design 
(a) casting (b) batik (c) wash (d) bust 
_______ is a branch of art (a) sculpture (b) face painting (c) window (d) plumbing 
________ is needed to make batik (a) dye (b) blood (c) starch (d) urine 
________ is believed to be the cultural head of Yorubas (a) Oyo (b) Eko (c) Ibadan (d) Ife 
Ori-Olokun is an example of _______ art (a) Nok (b) Benin (c) Ife (d) Abuja
Photographer develops his films in the ______ room (a) upper (b) dark (c) red (d) bed 
Photography is classified as _______ art (a) performing (b) theatre (c) fine (d) English 
A mixture of two secondary colours will give us ________ colour 
(a) primary (b) secondary (c) university (d) tertiary 
Ife art are mostly ________ (a) evil (b) demonic (c) sculptures (d) baskets 
The oldest museum in Nigeria is __________ state 
(a) Onikan in Lagos (b) Esie in Kware (c) Ife in Osun (d) Effurun in Delta 
 
Part B: Theory 
Define "Art" _______________________________________________________________    
__________________________________________________________________________

Mention four branches of Art  
(a) ________________________________ (b) ________________________________
(c) ________________________________ (d) ________________________________
Mention two functions of Art  
(a) ________________________________ (b) ________________________________
Mention four fine art materials  
(a) ________________________________ (b) ________________________________
(c) ________________________________ (d) ________________________________

What is the difference between a dramatist and a playwright  
__________________________________________________________________________    
__________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________    
__________________________________________________________________________
ISLAND BUILDERS BAPTIST SCHOOL
(NURSERY & PRIMARY)
1A, MOBOLAJI BANK-ANTHONY STREET, LAGOS.

SECOND TERM EXAMINATION 2018
CLASS: PRIMARY 6 SUBJECT: QUANTITATIVE REASONING

NAME:……………………………………………………………………………………
Study the samples and answer the questions that follow
Section A: Samples






1.) (2.) (3.)



(a) 20 (b) 21 (c) 25 (d) 27 (a) 18 (b) 15 (c) 9 (d) 3 (a) 16 (b) 8 (c) 20 (d) 24
                     
Section B: Samples



4.) (5.)                

 (a) 21 (b) 9 (c) 6 (d) 18 (a) 7 (b) 14 (c) 21 (d) 49


(6.) (7.)

              (a) 5 (b) 10 (c) 15 (d) (a) 5 (b) 25 (c) 1 (d) 10


Section C: Samples (14: 21) (63 : 70) (121 : 128) Ans = 128
(5 : 10) (6 : 12) (7 : 14) Ans = 14

8.) (25 : 5) ( : 6 ) (49 : 7) (a) 6 (b) 12 (c) 36 (d) 60

9.) (2 : 4 ) (3 : ) (4 : 16) (a) 6 (b) 9 (c) 12 (d) 15
                
10.) ( : 144) (11 : 121) (10 : 100) (a) 12 (b) 13 (c) 14 (d) 15 



Section D: Samples

11.) (12.)

   (a) 6 (b) 5 (c) 10 (d) 11 (a) 3 (b) 4 (c) 18 (d) 22

13.) (14.)

   (a) 27 (b) 30 (c) 40 (d) 12 (a) 12 (b) 23 (c) 56 (d) 79


15.) (a) 7 (b) 12 (c) 1 (d) 44        


Section E: Samples


16.) (17.)

   (a) 4 (b) 6 (c) 8 (d) 10 (a) 14 (b) 11 (c) 6 (d) 12


18.) (19.)

   (a) 20 (b) 17 (c) 7 (d) 15 (a) 13/36 (b) 1/4 (c) 5/12 (d) 21/4

20.) (a) 3 (b) 4 (c) 8 (d) 11    

Section F: Samples: 


                         (22.)

(a) 4 (b) 6 (c) 8 (d) 10 (a) 14 (b) 11 (c) 6 (d) 12

23.) (24.)

(a) 4 (b) 6 (c) 8 (d) 10 (a) 14 (b) 11 (c) 6 (d) 12

25.)
(a) 4 (b) 5 (c) 6 (d) 7    

Section E: Samples




26.) (2 7.)


      (a) 8 (b) 10 (c) 17 (d) 18 (a) 5 (b) 25 (c) 40 (d) 60


28.) (29.)

      (a) 9 (b) 11 (c) 14 (d) 18 (a) 2 (b) 4 (c) 12 (d) 20

30.)


(a) 3 (b) 6 (c) 12 (d) 12½         








Share on Google Plus

About Olusegun Bolujo

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

Labels